facebook twitter e-mail

Tříbarevný koláč

Když jsem byla malá holka, ze všech tet jsem měla nejradši Růžu. Byla nejhodnější a taky vždycky přivezla dort (to když našemu tátovi přála k narozeninám) nebo právě tenhle tříbarevný koláč. Ono na něm ani není nic zvláštního, ale dokáže mi vrátit chutě dětství a proto ho mám moc ráda. Je s ním možná trochu víc práce, protože se skládá ze tří vrstev, ale řekla bych, že stojí za to. (Uvedené množství vystačí na klasický hranatý plech do trouby).

1. vrstva – kakaová:
125 g změklého másla
100 g cukru krupice
300 g polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
10 lžic teplé vody
1/2 kypřícího prášku
Vypracujete těsto, které stěrkou rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem (aby se papír nepohyboval, podmažte ho zlehka máslem).

2. vrstva – tvarohová:
3 žloutky
750 g měkkého tvarohu
cukr krupice dle chuti
Ušlehané žloutky s cukrem a tvarohem opět stěrkou rozprostřete na kakaové těsto.

3. vrstva – piškotová:
3 celá vejce
120 g cukru krupice
1/2 sklenky oleje
5 lžic teplé vody
200 g polohrubé mouky
1/2 kypřícího prášku
Vyšlehejte vejce s cukrem do pěny, přidejte vodu a olej a nakonec mouku promíchanou s kypřícím práškem. Hotovým těstem přelijte tvarohovou vrstvu.
Dejte péci do trouby vyhřáté na 175°C zhruba na 40 minut.

20130217_185455

 

Komentáře

  1. Monika T. says:

    Moc dobrý koláč! Mojí mamince udělal obzvlášť velkou radost – připomněl dětství, kdy ho pekla její maminka a ona si nenechala recept 🙂 takže předávám recept dál 😉

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*