facebook twitter e-mail

Rebarborový krém

Máme pro vás jednu úžasnou, superrychlou severskou freshovku! Právě teď na ní nakoupíte základní suroviny na trhu!

Co potřebujete:

450 g rebarbory
4 dcl vody
1,5 dcl cukru (třeba třtinového)
2,5 lžičky škrobové moučky (bramborové nebo kukuřičné)

Na dokončení jahody, zakysanou nebo sladkou smetanu.

Vodu s cukrem přivedete k varu. Do vroucí vody vložíte oloupanou, na malé kousky nakrájenou rebarboru a povaříte 5-10 min. – rebarbora se bude rozpadat na vlákna. Přimícháte škrobovou moučku rozmíchanou v malém množství vody a znovu krátce povaříte.
Rozdělíte do mističek a necháte vychladnout.
Čerstvé jahody nakrájíte na plátky, přidáte k rebarborovému krému, můžete zjemnit zakysanou nebo sladkou smetanou – každý podle svého.

Hotovo! Dobrou chuť :-).

Uvedené množství vystačí na pořádné 4 porce nebo na 6 dezertních…

 

 

Litujeme, ale komentáře nejsou povoleny.